Over Oud Conynsbergh

Een groep vrienden besliste in 2011 om in Boechout een wijngaard aan te leggen. De eerste wijnranken werden in april 2014 aangeplant. Het plan werd eerst sceptisch onthaald, maar vandaag bewijst Wijndomein Oud Conynsbergh dat ook in de provincie Antwerpen veelbelovende wijnen gemaakt worden.

Tafel van 8


Met de oprichting van Wijndomein Oud Conynsbergh gaat de droom van 8 vrienden uit Boechout in vervulling. Het startte met een ambitieus plan. Ze documenteerden zich en lieten zich niet ontmoedigen door tegenkantingen. De vrienden volgden een opleiding in de wijnbouw en creëerden een gloednieuw wijndomein.

De acht vrienden nemen de zorg voor de wijngaarden voor hun rekening en leggen hun hart en ziel in dit project. Zo willen zij het wijnverleden van Boechout en Vremde nieuw leven inblazen. Al in de 16de eeuw waren er in deze gemeente immers al wijnranken aanwezig.


Krijg je graag een kijkje achter de schermen?


In 2021 werd ons domein gedurende een jaar gevolgd in de wijngaard en de kelder. Het resultaat hiervan zie je hieronder terug: 'Oud Conynsbergh tussen veld en parel'.

 Tussen veld & parel​​

 

Team van vrijwilligers


Een team van tientallen vrijwilligers deelt dezelfde passie en maakt het mogelijk om de droom van een wijndomein in Boechout waar te maken. Zij helpen het vaste personeel en de leden van 'De tafel van 8'  bij het onderhoud van de wijngaarden, het plukken van de druiven, het organiseren van events...

Ook vrijwilliger worden? Meld je dan hieronder aan en wij contacteren je bij de volgende gelegenheid.


Aanmelden als vrijwilliger
Odoo • Tekst en afbeelding